Juniper Switchler

Merhabalar,

Yeni tanıştığım bir marka Juniper. Oldukça kaliteli ürünleri var. şu an kullandığım networkte 3 adet EX 4200 var ve bunlar birbirlerine omurga denilen bir kablo ile arka panelden bağlı. her cihaz diğer iki cihaza bağlantılı vaziyette. Böylece tek switchmiş gibi çalışıyor. Eğer herhangi biri arıza yaparsa aradan çıkardığınızda diğer iki cihaz kablolar üzerinden çalışmaya devam ediyor. POE Özelliği ile ip telefon, ip kamera, APP gibi POE cihazlarınızı adaptörlerle uğraşmadan çalıştırabiliyorsunuz. Her birinde dörder adet Fiber Optik modül takılabilecek port var. biz birer modül takarak diğer switchler ile haberleşmesini sağladık. aşağıdaki videoda çalışmasını anlatan videoyu izleyebilirsiniz.


Ayrıca, juniper.net adresinden ürünü daha detaylı olarak inceleyebilirsiniz. Eğer büyümeye çalışan yada büyük bir network sistemin parçasıysanız bu switchleri mutlaka inceleyin.

Ayrıca "switch'lerden anlarım" diyen beni bile bu konuda bilgilendirebilen bilgisayar mühendisi Mithat Abi'me sonsuz teşekkür ederim.

Hoşçakalın...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zencefil

John Stuart Mill

Nitro Gliserin (Dikkat Patlayabilir!)