MASA DAĞI (TABLE MOUNTAIN)

Cape Town, afrikanın Dubaisi gibi felaket turist çekiyor. Masa dağı ise Cape Town'da en çok ilgi alan mekanlardan biri. Buyrun bu dağ hakkında internetten bulduğum kaynaklardan yürüttüklerim :)
konunun sonunda ilgili sitelerin adreslerini kaynak olarak da belirteceğim tabiki ama şimdiden kendilerine teşekkür ederim.


MASA DAĞI


200 kilometre’yi aşkın bir uzaklıktan bile görülebilen ve 3 kilometre uzunluktaki dümdüz zirvesi ile Masa Dağı, Afrika’nın ve Dünya’nın en iyi bilinen yer şekillerinden birisidir.

Yaz aylarında beyaz bulutlardan bir örtü, dağın tepesine yerleşerek kuzey cephesinden aşağı süzülür ve devasa bir masa örtüsüne dönüşür.

Yüksekliği 1086 metre olan Masa Dağı’nın kökenleri 500 milyon yıl öncesine kadar uzanmaktadır. Doğu tarafında Devil’s Peak (Şeytan Zirvesi) ve kuzeybatı tarafında ise Lion’s Head (Aslan Başı) zirveleri arasından yükselmektedir.

400'ü aşkın patika ve bir teleferik yolu ile her yıl yarım milyon insan tarafından ziyaret edilmektedir.


Kayn.: www.guzelyerler.com (Teşekkür ederim)


CAPE TOWN


Cape Town (Kap, "keyp tavn" okunur), Güney Afrika Cumhuriyeti'nin üç başkentinden biridir. Nüfusu yaklaşık 2.000.000'dur.Afrikamemedin kasabası'nın ikinci yerleşme bölgesi olan Cape Town, Afrika kıtasının Avrupa'ya en uzak ucundadır.
Cape Town, Güney Afrika'nın en büyük şehridir. Bu başkent, Güney Afrika'nın tam güneybatı ucunda yer alır. Cape Town'da AfrikaHollandave İngiliz kültürleri harmanlamıştır.

Tarihi [değiştir]

1488'de Portekizli keşifçi Bartelemeu Dias tarafından keşfedilen Cape Town, sırasıyla Boerler ve İngilizlerin eline geçti.
1652'de Güney Afrika'da kurulan ilk Avrupa yerleşimiydi.
Güney Afrika Birliği kurulduktan sonra ülkenin yasama başkenti oldu. 1945'ten sonra olan ırkçı Apartheid rejimi beyaz olmayaların tüm haklarını kısıtladı. 1990'da ırk ayrımcılığı bittikten sonra beyaz olmayanlar daha çok topluma çıktı ve resmi görevlere girdi.
Şehrin bir bölümü çağdaş gökdelenlerle doluyken; diğer kesimleri gecekondu mahallelerinden oluşur. Ayrıca Fransız göçmenlerin kurduğu birbirinden güzel kasabalar ve bağ evleri bulunmkatadır.

Görülebilecek yerler [değiştir]

  • Robben Adası,
  • Table Mountain,
  • Robben Müzesi,
  • Ceomel Anıtı.
  • Ümit Burnu.
  • Masa Dağı.


Kayn.: tr.wikipedia.org (Teşekkür ederim)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

John Stuart Mill

Zencefil

ÇIĞ NEDİR