Efkarlı bir hafta ...

İki gün önce çok sevdiğim bir arkadaşımızın (Bandırma'da) kardeşini kaybettiğini öğrendik. Dolayısıyla o zamandan beri kasvetli bir hafta yaşıyoruz hepberaber. Bilgisayarın başına oturup bir iki satır bişeyler yazmaya karar verip kendi kendime konu araştırırken aklımdan geçen tek konu bu olunca, okuyanların da içini karar verdim.

Böyle zamanlarda hemen akıllara gelen bir şiir aklımda belirdi, unutmuşumdur bazı satırlarını diye düşündüğümen, baktım internette nasıldı diye hemen hemen unutmamışım. www.e-sehir.com'dan kopyaladım aşağıya yapıştırayım bi okuyalım. sonra geneelimize ne gelirse yazarız hep beraber.

SESSİZ GEMİ


Artık demir almak günü gelmişse zamandan,
Meçhule giden bir gemi kalkar bu limandan.

Hiç yolcusu yokmuş gibi sessizce alır yol;
Sallanmaz o kalkışta ne mendil ne de bir kol.

Rıhtımda kalanlar bu seyahatten elemli,
Günlerce siyah ufka bakar gözleri nemli.

Biçare gönüller. Ne giden son gemidir bu.
Hicranlı hayatın ne de son matemidir bu.

Dünyada sevilmiş ve seven nafile bekler;
Bilmez ki, giden sevgililer dönmeyecekler.

Bir çok gidenin her biri memnun ki yerinden.
Bir çok seneler geçti; dönen yok seferinden

Yahya Kemal BEYATLI

Rahmetli Yahya Kemal BEYATLI, 2 Aralık 1884'te doğmuş. Bu bilgi çok ilginç bir yolla öğrenilmiş; Yahya Kemal, babasının, eve ait bir Kur'ân-ı Kerim'in başına yazdığı, "Mahdumum Ahmet Agâh'ın dünyaya geldiği tarihtir. 14 Seferü'l-hayr 1302, 20 Teşrinisani 1300 Salı günü, saat on bir buçuk raddelerinde" ifadesine göre anılan tarihin milâdîsi olan 2 Aralık 1884'te doğan şair 2 Kasım 1958 tarihinde vefat etmiştir. (www.yahyakemalenstitusu.org.tr 'dan)


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

John Stuart Mill

Zencefil

ÇIĞ NEDİR